1100-1120 | Kryzysy w gospodarce żywnościowej prof. dr hab. Jacek Szczawiński, Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie |
1120-1140 | Inspekcja Weterynaryjna wobec kryzysów lek. wet. Jacek Kucharski, zastępca Głównego Lekarza Weterynarii |
1140-1200 | Systemowe zarządzanie obroną żywności (Food Defence) dr Agnieszka Jackowska-Tracz, dr Michał Tracz, dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW, Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie |
1200-1220 | Przerwa |
1220-1240 | Działania powiatowego lekarza weterynarii w sytuacjach kryzysowych w ramach RASFF w związku z handlem i wywozem żywności lek. wet. Marek Kubica, powiatowy lekarz weterynarii w Koszalinie |
1240-1300 | Elektroniczna kontrola urzędowa jako nowe narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności dr n. wet. Michał Tracz, dr n. wet. Agnieszka Jackowska-Tracz, Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie |
1300-1320 | Bioasekuracja a przyjazne systemy chowu – omówienie zagrożeń na przykładzie toksoplazmozy świń lek. wet. Martyna Puchalska, Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie |
1320-1430 | Przerwa obiadowa, zwiedzanie targów |
1430-1450 | Rola przemysłu weterynaryjnego w ochronie zdrowia publicznego dr n. wet. Artur Zalewski, dyrektor Biura Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Producentów i Importerów Leków Weterynaryjnych Polprowet |
1450-1510 | Identyfikacja gatunkowa białek zwierzęcych w aspekcie kontroli zafałszowań i zapobieganiu sytuacjom kryzysowym w łańcuchu żywnościowym prof. dr hab. Krzysztof Kwiatek, Zakład Higieny Pasz, Państwowy Instytut Weterynaryjny – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach |
1510-1530 | Bezpieczeństwo żywności – czy łatwo uniknąć alergenów w żywności i przestrzeni produkcyjnej? dr n. wet. Joanna Zarzyńska, dr Joanna Pławińska-Czarnak, Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie |
1530-1550 | Rola powiatowego lekarza weterynarii w sytuacjach związanych z kryzysem lek. wet. Józef Białowąs, powiatowy lekarz weterynarii w Ostrołęce |
1550-1610 | Kryzys wizerunkowy w branży spożywczej Witold Katner, rzecznik prasowy Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej |
1610-1630 | Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność dr n. wet. Mirosław Welz, podkarpacki Wojewódzki Lekarz Weterynarii |
![]() |
dr hab. Krzysztof Anusz prof. nadzw.Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGWJest kierownikiem Katedry Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i wiceprezesem Warszawskiej Izby Lekarsko Weterynaryjnej. |